Samsung Galaxy S8 ar putea fi lansat abia la sfârşitul lunii aprilie

 

Se pare că procesul de fabricaţie pe 10nm pe care este bazată noua generaţie de chipset-uri pentru mobil dă bătăi de cap multor producători. TSMC a întâmpinat greutăţi în fabricarea noilor procesoare, iar acum Samsung pare să aibă dificultate în pregătirea de chipset-uri pentru lansarea Galaxy S8. Conform unor noi zvonuri, se pare că lansarea noului flagship al companiei în magazine va întârzia încă o săptămână faţă de data stabilită anterior.


 

Evenimentul de prezentare pentru Galaxy S8 este programat pentru 29 martie, însă smartphone-ul nu era programat să ajungă în mâinile utilizatorilor decât după 21 aprilie. Se pare însă că Samsung are nevoie de încă o săptămână, până pe 28 aprilie, la o lună după anunţ, pentru a se asigura că are destule chipset-uri pregătite pentru lansare sau pentru a se asigura că nu mai întâmpină probleme de genul celor din toamna anului trecut cu Note7.,

Sunt aşteptate 12 milioane de unităţi de Galaxy S8 pregătite pentru ziua lansării, însă este posibil ca următoarele stocuri să întârzie mai mult decât de obicei. Lipsa chipset-urilor pe 10nm a dus şi la întârzierea altor smartphone-uri pentru primăvara acestui an, cât şi la alegerea unor chipset-uri mai vechi pentru modelele flagship noi ale unor producători. LG a apelat la Snapdragon 821 pentru noul G6, în timp ce Huawei a păstrat chipset-ul Kirin 960 lansat în toamna anului trecut pentru P10.

[sursa]

Ultimele stiri

  Produsul a fost adăugat în coș