5 caracteristici la care vă puteți aștepta atât pentru iPhone 15, cât și pentru iPhone 15 Pro

Odată cu noul iPhone 15, pe care ne așteptăm să fie anunțat în septembrie, Apple se pare că se indreaptă către reducerea decalajului dintre modelele standard ale seriei iPhone și modelele de ultimă generație, potrivit zvonurilor recente.

Îngrijorați de modul în care se descurcă anumite modele din gama iPhone 14, Apple vor reevaluea modul în care sunt tratate atât modelele din clasa "inferioară", cât și cele din cea "superioară" ale următoarei serii de ‌iPhone‌.

Zvonurile sugerează că anumite funcții care rămân în prezent exclusive doar pentru iPhone-urile de ultimă generație ("Pro” și "Pro Max") se vor extinde și la celelalte modelele, iar alte funcții mai noi vor fi disponibile pe toate modelele din gama ‌iPhone‌.

Mai jos, am subliniat cinci caracteristici la care vă puteți aștepta să le găsiți atât pe modelele standard, cât și pe cele de ultimă generație ale viitoarei serie ‌iPhone 15‌.

Insula dinamică

Insula dinamică este o funcție existentă pe iPhone 14 Pro și ‌iPhone 14 Pro‌ Max care încorporează un afișaj al diferitelor alerte de sistem, notificări și multe altele. ‌Dynamic Island‌ este o combinație de integrare hardware și software și este de așteptat să fie implementată pe toate modelele din seria iPhone 15 în cursul acestui an.

Noul senzor de imagine de ultimă generație

Un raport din noiembrie spunea că Apple va folosi viitorul senzor de imagine „de ultimă generație” de la Sony, din care reies imagini mai detaliate, mai luminoase și mai clare. Noul senzor folosește arhitectura semiconductoare, dispunând de fotodiode și tranzistori în straturi separate. De exemplu, noul senzor vine în folosul fotografiilor de tip portret, asigurând claritatea subiectului, chiar și cu iluminare puternică de fundal. Deși ne așteptăm ca îmbunătățirile senzorului să fie aplicate pe întreaga linie de telefoane inteligente, Apple ar putea decide în cele din urmă să o păstreze pe aceasta drept o funcție „Pro”.

USB-C

Toate telefoanele Apple, de la ‌iPhone‌ 5, au fost însoțite de un port Lightning, fie că vorbim despre modele high-end sau standard ale oricărei linii de ‌iPhone‌. Odată cu ‌iPhone 15‌, acest lucru se va schimba, deoarece o nouă lege adoptată în UE va forța Apple să facă tranziția la USB-C. Noua lege va afecta toate modelele din seria ‌iPhone‌.

În timp ce toate modelele din linie sunt de așteptat să includă USB-C, numai iPhone 15‌ Pro și ‌iPhone 15‌ Pro Max, care ar putea fi numite „iPhone 15 Ultra”, vor beneficia de viteze de transfer mai mari. Dacă modelele Pro ale gamei vor avea un port de tip USB-C cu 3.2 sau Thunderbolt 3, modelele standard ale gamei vor avea doar viteze USB-C 2.0, precum portul Lightning existent.

Cameră de 48 MP

‌iPhone 14 Pro‌ și ‌iPhone 14 Pro‌ Max au un nou obiectiv principal al camerei, care poate face fotografii la o calitate de 48MP. Cu un senzor de 48 MP, seria ‌iPhone 14 Pro‌ realizează imagini cu mai multe detalii decât fotografiile realizate cu rezoluția standard de 12 MP. Potrivit unui raport recent, ‌iPhone 15‌ și ‌iPhone 15‌ Plus vor profita de aceeași funcție avansată a camerei de ultimă generație.

Caracteristicile camerei și capacitățile hardware au fost de obicei factorii care au determinat diferențierile dintre modelele high-end și standard ale liniei ‌iPhone‌. Pentru a face o diferențiere între modele, ne așteptăm ca ‌iPhone 15‌ Pro să vină prevăzut cu o lentilă periscopică, ceva la care nu ne așteptăm să-și facă drumul către întreaga linie.

Modem 5G mai rapid și mai eficient

Toate modelele viitoarei serii de ‌iPhone 15‌ sunt de așteptat să includă cipul de modem Qualcomm X70, care va  îmbunătăți experiența 5G pe ‌noile modele iPhone‌. În comparație cu cipul X65 din seria ‌iPhone 14‌, X70 se folosește algoritmi de inteligență artificială pentru viteze medii mai rapide, acoperire îmbunătățită, calitate mai bună a semnalului, latență mai mică și putere îmbunătățită cu până la 60%.

Ultimele stiri

  Produsul a fost adăugat în coș