HUAWEI P40 - DE LA PRO LA LITE SI DE CE MERITA CUMPARATE CHIAR SI FARA GOOGLE PLAY

 

Asa cum ne-au obisnuit, cei de la Huawei au lansat noua generatie P, numita intr-o cronologie fireasca, Huawei P40 ce include 3 modele: Huawei P40 Lite - un telefon budget cu specificatii peste clasa sa, Huawei P40 - un mid-level, care va prinde cel mai probabil la clientii pretentiosi ai Huawei, si Huawei P40 Pro - flagship-ul chinezilor.

 

Huawei P40 Lite - un telefon ieftin, daca poti sa renunti la serviciile Google

 

Fratele mai mic, Huawei P40 Lite ne surprinde placut cu specificatii superioare precum un processor puternic de 6G Ram, un ecran Full HD+ de 6,4 inch si trei camere foto: 8MP ultrawide, 40MP wide si 2MP macro. Si cum asta nu ar fi suficient, P40 Lite beneficiaza de una dintre cele mai impresionante baterii: 4200mAh. Da! Ati auzit bine, P40 lite este un telefon ieftin cu o baterie de top.

Iata 3 lucruri care ne-au placut si pe care le recomandam la noul Huawei P40 lite:

1. Poze de calitate

Desi nu are cea mai performanta camera de pe piata, pentru un telefon low-cost, P40 Lite isi depaseste usor competitia. Pozele sunt suficient de clare, cu o cromatica placuta, chiar si in situatii de lumina slaba astfel incat sa multumeasca si unii dintre pretentiosi. Da, poate nu vei putea face fotografie profesionala cu acest telefon, dar sigur vei fi multumit de calitatea selfie-urilor.

 

2. Autonomie sporita

In vremurile in care marele minus al smartphone-urilor este bateria, cei de la Huawei au rezolvat problema prin folosirea unui acumulator de 4200 mAh, ce suporta, o incarcare rapida. Astfel il poti incarca de 0%-70% in doar 30 de minute, datorita unui incarcator de 40W.

 

3. Scaner de amprenta lateral

Nu poti sa nu te indragostesti de scanerul lateral de amprenta, care este extrem de prompt la comenzi si care face experienta deblocarii telefonului naturala si facila. Scanerul este similar cu cel de pe Huawei Nova 5T si functioneaza chiar mai bine la atingere.

 

Huawei P40 Lite este disponibil la un pret decent de 1.100 lei - 1.300 lei si il puteti gasi aici, si aici.

Noi v-am pregatit o selectie din cele mai bune huse si carcase de Huawei P40 Lite si super reduceri pentru a va proteja dispozitivul de orice lovitura.

 

 

Huawei P40Pro - un varf de lance de 4 ori mai scump decat Lite

 

Da, ati auzit bine, cei de la Huawei au lista P40 Pro la un pret de aproximativ 4000 lei. Dar pentru aceasta suma, Huawei P40 Pro aduce cu el tehnologie si specificatii de top, precum si materiale Premium.  P40 Pro ne-a uimit cu:

 

1. Camera foto

Huawei P40 Pro vine cu unul dintre cele mai performante blocuri foto-video. Mai ales cand vine vorba de zoom, telefonul se descurca excelent, raportat la ceea ce ofera concurenta. Cu acest model, compania a atins un echilibru onorabil intre hardware si software.

 

2. Display de top

Huawei a pregatit pentru display-ul lui P40 Pro un panou OLED cu o rata de refresh de 90Hz, mult superioara competitorilor sai, dar sub seria Samsung S20 care ofera 120Hz.

 

3. Design Premium

Si de aceasta data Huawei a reusit sa creeze un terminal superb, din sticla si metal, ce se simte perfect in mana. Imbinarea dintre cele 2 elemente este pur si simplu fascinanta. Varianta Black a lui P40 Pro pare lipsita de personalitate, asa ca recomandam culorile electrizante cu care Huawei ne-a obisnuit in ultima perioada.

 

Asa cum am mentionat si mai sus Huawei P40 Pro este disponibil in jurul sumei de 4000 lei. Noi credem ca pretul este justificat si ca tehnologia folosita este pe masura costului. Corect sau nu, pretul nu este pentru orice buzunar, dar cumparatorii se vor bucura de un terminal de top.

 

Si deoarece si noua ne plac lucrurile bine facute,  v-am pregatit pentru Huawei P40 Pro cele mai bune accesorii si huse.

 

In final, trebuie sa amintim ca atat Huawei P40 Lite cat si P40 Pro nu beneficiaza de serviciile Google. Asta nu inseamna ca nu veti putea descarca Whats’Up, Facebook sau Youtube, majoritatea aplicatiilor favorite fiind deja disponibile prin intermediul magazinului AppGallery oferit de Huawei sau cu ajutorul surselor externe de download, de incredere: Aptoide sau Apkpure.

Nu veti putea folosi insa Gmail, G-Suite, G-Drive, precum si celelalte aplicatii ale Google si veti intampina si dificultati in cazul anumitor aplicatii de plati, precum Revolut. Daca insa aceste aplicatii nu sunt esentiale pentru voi, atunci Huawei P40 Lite si P40 Pro sunt modele pe care trebuie sa le luati in calcul la achizitia unui noi smartphone.

Ultimele stiri

  Produsul a fost adăugat în coș