Noile iPhone-uri vor beneficia de ecrane True Tone

 

Apple va lansa un trio de iPhone-uri în 2017, iar acestea ar urma să beneficieze de display-uri cu tehnologia True Tone.

Cei de la banca de investiții Barclays vorbesc despre iPhone 7s, iPhone 7s Plus și iPhone 8, toate trei telefoanele folosind ecrane de tip OLED. Acestea vor beneficia de senzori de lumină ambientală speciali, care vor fi destinați pentru funcția True Color. Cel mai probabil, acești senzori vor fi oferiți de către producătorul austriac de semiconductori, AMS.

Primul și singurul dispozitiv Apple care are un ecran True Tone este iPad Pro, care are diagonala ecranului de 9,7 inci. Acesta folosește o serie de senzori de lumină ambientală care operează pe patru canale, astfel încât că intensitatea luminii și tonurile de culoare se adaptează, astfel încât să fie în concordanță cu temperatura luminii ambientale, fie că vorbim de spații închise sau deschise.

Dacă te afli într-o cameră luminată difuz de becuri incandescente, ecranul iPhone-ului își va schimba nuanțele de culoare, acestea fiind mai calde pe măsură ce se elimină lumina albastră. Pe de altă parte, dacă te afli în afara casei într-o zi noroasă, ecranul va avea o temperatură mai scăzută a luminii, aceasta fiind mai albastră.

Ecranele True Tone sunt similare cu funcția Night Shift, care elimină o bună parte din lumina albastră a ecranelor. Această tehnologie, la fel ca altele create de diverși producători, a fost integrată având la bază cercetări care arată că expunerea la lumină albastră, mai ales în timpul serii, poate perturba somnul unei persoane.

Zvonul cu privire la un display True Tone pentru iPhone nu apare pentru prima dată. În 2016, câteva surse au afirmat că iPhone 7 ar urma să aibă un asemenea ecran, informațiile lor fiind bazate pe o predicție a analistului Ming-Chi Kuo, arată macrumors.com. Acesta a vorbit despre funcții care ar urma să fie preluate de către telefon de la tabletă, fără să menționeze specific True Tone.

[sursa]

Ultimele stiri

  Produsul a fost adăugat în coș