iPhone 8 va avea un port Lightning, nu USB-C

 


iPhone 8 va avea un port Lightning, nu USB-C, conform unui zvon aparut in cursul acestei zile, el contrazicand informatii de zilele trecute privind noul smartphone. Un zvon aparut saptamana aceasta dadea de inteles ca iPhone 8 va avea un port USB-C in locul celui Lightning, insa acum alte informatii le contrazic pe cele anterioare.


Conform informatiilor de acum, iPhone 8 va avea un sistem de incarcare rapida care va functiona prin acest port Lightning si nu prin unul USB-C. Apple ar urma sacumpere componente de la Texas Instruments si Cypress pentru noul port Lightning al iPhone 8, care va oferi incarcare rapida, deci nu vom vorbi despre o schimbare majora.


Tehnologia care va permite incarcarea rapida poate fi integrata in portul Ligtning, asa ca Apple nu ar vrea sa renunte la el pentru iPhone 8. Mai mult decat atat, Apple nu ar fi gasit vreun avantaj clar al porturilor USB-C in fata celor Lightning, asa ca schimbarea pentru iPhone 8 nu are vreo logica in opinia celor de la Apple.

iPhone 8 va avea un port Lightning, nu USB-C

Separat de faptul ca Apple considera Ligtning superior USB-C, Apple ar putea colecta si taxe de licentiere pentru accesoriile vandute pentru iPhone 8. Apple castiga bani frumosi din aceste taxe de licentiere si nu ar gasi vreo logica in a renunta la ele doar pentru a implementa tehnologia USB-C in iPhone 8 anul acesta.


Separat de Apple, nici utilizatorii nu si-ar dori ca iPhone 8 sa aiba un port USB-C in locul celui Lightning deoarece asta i-ar forta sa cumpere noi accesorii. Desi au trecut mai bine de 4 ani din momentul trecerii la acest nou standard, putina lume si-ar dori sa reinvesteasca sume serioase de bani pentru a inlocui accesoriile existente.

“New 2H17 models may all support fast charging. We believe all three new iPhones launching in 2H17 will support fast charging by the adoption of Type-C Power Delivery technology (while still retaining the Lightning port). A key technical challenge lies with ensuring product safety and stable data transmission during a fast charge. In order to achieve that goal, we think Apple (US) will adopt TI’s (US) power management and Cypress’s (US) Power Delivery chip solutions for the new iPhone models. We note the OLED version may have a faster charging speed thanks to a 2-cell L shaped battery pack design.”


Punand cap la cap aceste informatii, analistii sustin ca Apple nu ar dori sa faca vreo schimbare radicala pentru iPhone 8, asa ca nu ar trebui sa ne asteptam la asa ceva.


[sursa]

Ultimele stiri

  Produsul a fost adăugat în coș