De ce butonul virtual Home de pe Galaxy S8 nu îți va afecta ecranul

 

Butonul virtual Home de pe Samsung Galaxy S8 nu va afecta ecranul smartphone-ului, datorită unei metode ingenioase de protecție a display-ului.

 

Ecranele AMOLED oferă un negru autentic, culori vibrante, luminozitate sporită și alte avantaje, dar au și dezavantaje, între care unul major: aceste se deteriorează datorită fenomenului de ”burn-in”.

Fenomenul de burn-in apare când o imagine luminoasă rămâne pe ecran, în aceeași poziție, pentru o perioadă lungă de timp. Atunci, OLED-urile din acea zonă vor fi afectate, astfel că o ”fantomă” a imaginii va rămâne permanent pe ecran. Un fenomen de aceste fel se întâmpla în cazul primelor modele de televizoare cu plasmă, spre exemplu.

Când Samsung a introdus funcția Always On Display pe S7, compania a menționat că ceasul și notificările își vor schimba locul pe ecran, pentru a evita deteriorarea ecranului. Noul S8 vine cu un buton virtual Home activ în permanență. Având o zonă luminoasă pornită permanent pe ecran, te-ai putea aștepta ca display-ul să ajungă să sufere de burn-in, dar asta nu se întâmplă.

Butonul virtual Home de pe Samsung Galaxy S8 nu ”arde” ecranul deoarece se mișcă pe distanțe foarte mici. În imaginile de mai jos se poate observa că butonul își schimbă poziția, astfel că ecranul nu va suferi din cauza unor pixeli suprasolicitați, arată phonearena.com.

Butonul își schimbă poziția doar atunci când nu folosești telefonul. În rest, cât timp ecranul este pornit, butonul Home rămâne în aceeași poziție pe timpul utilizării. Astfel, Samsung oferă o soluție destul de ingenioasă pentru a evita problema unui ecran care este deteriorat și care are amprenta butonului Home pe suprafață.

 

[sursa]

Ultimele stiri

  Produsul a fost adăugat în coș