Top 5 telefoane cu cea mai bună cameră foto în 2020

 

Sursa foto: https://www.apple.com/shop/buy-iphone/iphone-11-pro/5.8-inch-display-64gb-silver-unlocked

 

Telefoanele mobile se transformă din ce în ce mai mult în supercomputere și super-camere foto. În prezent, performanțele unui smartphone de top la nivel de fotografie sunt destul de asemănătoare cu cele ale unui aparat foto digital. 

În plus, multe modele de smartphone sunt dotate cu mai mulți senzori foto, cu specificatii diferite: senzor ultra-wide, senzor macro sau telephoto etc. Există deja și telefoane care pot filma la rezoluție 4K sau chiar 8K! Spre exemplu, noul Samsung Galaxy S20 Ultra, anunțat de curând, are un senzor de 108MP, oferă zoom digital 100x și poate filma la rezoluție 8K cu 30 de cadre pe secundă.

Desigur, există diferențe importante între telefoane, cele mai bune specificații fiind întâlnite la modelele premium, care costă în jur de 1.000 euro. Totuși, pentru cei pasionați de fotografie, o investiție de acest fel poate fi rentabilă. De aceea, îți prezentăm în continuare un top 5 al celor mai bune telefoane disponibile în 2020, din punct de vedere al camerei foto.

1. iPhone 11 Pro

Dotat cu o cameră triplă pe spate, iPhone 11 Pro este unul dintre cele mai bune modele de până acum, fiind lansat în septembrie 2019. Senzorii nu au o rezoluție impresionantă - telefonul are trei senzori de 12MP, diferența dintre ei fiind la nivel de diafragmă ( f/2.4, f/1.8 și f/2). 

 

Punctul forte al telefonului este însă softul de procesare a imaginii, care este foarte performant și diferențiază acest model de competiție. Marele avantaj al fotografiilor realizate cu acest telefon este naturalețea - nu se observă că imaginile sunt procesate.

2. Huawei P30 Pro

Din punct de vedere al specificațiilor camerei foto, Huawei P30 Pro este cu adevărat impresionant. Are pe spate patru senzori foto (wide angle de 40MP, ultra wide angle de 20MP, telephoto de 8MP, senzor ToF) și o cameră frontală de 32MP. Senzorul ToF (Time-of-Flight) asigură o profunzime deosebită a imaginii, cu efect 3D, iar senzorul telephoto oferă un zoom optic uriaș, de 5x.

Sursa foto: https://consumer.huawei.com/en/phones/p30-pro/

 

Telefonul este ideal și pentru pozele pe lumină slabă, însă la nivel de procesare nu este la fel de bun ca iPhone 11 Pro, pentru că imaginile par uneori prea prelucrate, nenaturale.

3. Google Pixel 4 XL

Pixel 4 este primul smartphone de la Google care are cameră foto dublă. Al doilea senzor este telephoto și oferă un zoom optic de 2x. Specificațiile senzorilor foto sunt 12,2MP pentru camera principală (wide angle) și 12MP pentru telephoto. Senzorul frontal are 8MP.

Sursa foto: https://google-pixel.ro/googlepixel/produs/google-pixel-4-xl-brand-new-64-gb/

Cel mai important aspect la acest telefon este modul Astro, care îi permite să surprindă în detaliu stelele de pe cer. Funcția menține deschisă diafragma timp de 4 minute, iar dacă reușești să ții telefonul perfect nemișcat în tot acest tip, vei obține rezultate cu adevărat spectaculoase.

Fotografiile realizate în modul automat sunt foarte clare și realiste, însă pe lumină slabă, la nivel de procesare a imaginii, telefonul nu este foarte performant.

4. Xiaomi Mi Note 10

Acest telefon are unul dintre cei mai performanți senzori foto - de 108MP! La acesta se adaugă unul telephoto de 12MP, unul ultra-wide de 20MP și unul Macro de 2MP. Camera frontală are un senzor de 32MP. În concluzie, super rezoluție la toată linia! Uriașul senzor de 108MP - introdus în premieră mondială pe acest telefon - este fabricat de Samsung și se regăsește și pe noul său flagship, Galaxy S20 Ultra. Practic, acest senzor are o rezoluție mai bună ca orice aparat foto DSLR sau mirrorless, ca să nu mai vorbim despre camerele foto de la alte telefoane. 

Sursa foto: https://xiaomiromania.com/telefoane-mobile/xiaomi-mi-note-10.html

 

Prin urmare, fotografiile realizate cu acest telefon sunt cu adevărat spectaculoase la nivel de detaliu, însă numai atunci când lumina este perfectă. În condiții de lumină mai slabă, telefonul folosește tehnologia quad-pixel, care combină 4 pixeli într-unul singur, pentru poze mai clare. Astfel, senzorul de 108MP va produce fotografii la o rezoluție de 27MP.

5. Samsung Galaxy S20 Ultra

Unul dintre cele mai impresionante telefoane la nivel de camere foto este Galaxy S20 Ultra, abia prezentat în februarie 2020. Și acest telefon este dotat cu senzorul ISOCELL de 108MP, însă specificațiile de top nu se opresc aici. Noul smartphone mai are un senzor de 48MP, care oferă un zoom hibrid de 10x și un Space Zoom fabulos, de 100x. Telefonul mai are un senzor ToF și unul ultra-wide de 12MP, cu fotografiere la un unghi de 120 grade.

 

Sursa foto: https://www.samsung.com/ro/precomandagalaxy/?cid=ro_paid_ppc_google_galaxy-s20_pre-order_hubble-cdm_text_1x1-none-search-hubble-galaxy-s20ultra-target-20200211-traffic_ads

 

Cei patru senzori foto de pe spatele telefonului pot filma la o rezoluție 8K, cu 30 de cadre pe secundă. Dispozitivul are mod Super Steady video și un mod Night Hyperlapse, ideal pentru a surprinde luminile orașului noaptea într-o filmare time-lapse. Un alt detaliu interesant este modul Single Take: când este activat, telefonul va filma folosind simultan toate cele patru camere de pe spate, astfel încât vei putea alege cadrele care îți plac mai mult.

 

Acestea sunt cele mai bune telefoane pe care le poți cumpăra în 2020, dacă te interesează în special calitatea fotografiilor pe care le poți face cu ele. Desigur, toate aceste gadgeturi sunt modele premium, prin urmare stau foarte bine și la nivel de procesor, baterie, display și memorie. Indiferent pe care îl vei alege, cu siguranță vei fi mulțumit!

 

Ultimele stiri

  Produsul a fost adăugat în coș