Top 5 jocuri pentru telefon

 

La momentul actual, exista o multitudine de jocuri online care pot fi descarcate pe un smartphone si care atrag din ce in ce mai multi utilizatori de la o zi la alta. Cu toate ca auzim mereu de lansarea unui nou joc pentru Android sau iOS, anumite jocuri create in urma cu cativa ani continua sa faca istorie si sa se situeze in topul preferintelor jucatorilor.

Am creat un top 5 al jocurilor care pot fi instalate pe un telefon mobil si care inca reusesc sa isi mentina fanii, atragand in acelasi timp altii noi. Aceste jocuri captivante creeaza foarte usor dependenta si sunt folosite de milioane de utilizatori din intreaga lume.

Pokemon Go

Probabil cu totii am auzit pana acum de Pokemon Go, cel mai popular joc de realitate augmentata, produs de compania americana Niantic, care a cucerit zeci de milioane de fani la nivel mondial. Jocul este disponibil atat pe Android, cat si pe iOS, si a aparut in urma unei colaborari intre Niantic, Nintendo si The Pokemon Company.

In urma lansarii jocului in anul 2016, vanzarile de baterii externe au crescut substantial. Pokemon Go a fost una dintre cele mai descarcate aplicatii mobile in 2016 si a generat un profit considerabil. Jocul a starnit diverse controverse, atragand nu doar interes si entuziasm, ci si nemultumiri. Pokemon Go presupune capturarea unor personaje virtuale numite Pokemoni in diverse locatii (folosind GPS-ul si camera telefonului), ceea ce inseamna ca utilizatorii trebuie sa iasa din casa pentru a se bucura de acest joc interactiv. Scopul principal al jocului a fost sa ii determine pe oameni sa fie mai activi si sa petreaca mai mult timp in aer liber. Jocul a fost apreciat pentru faptul ca promoveaza activitatea fizica, insa a primit in acelasi timp si critici negative, intrucat a contribuit la crearea unor accidente si situatii neplacute in public.

Totodata, acest joc controversat a ajutat si la dezvoltarea afacerilor locale, precum restaurantele, cafenelele si bancile, care pot deveni cu usurinta PokeStop-uri – locatii unde jucatorii se pot opri ca sa adune diverse elemente cu ajutorul carora pot captura Pokemoni. De asemenea, in astfel de locuri acestia pot activa functia de „lure”, care ii ajuta sa ademeneasca Pokemoni timp de 30 de minute, prin urmare atragand mai multi jucatori spre acelasi loc. Astfel, in timp ce asteapta, jucatorii pot deveni foarte usor clienti ai localurilor respective.

Fortnite Battle Royale

Fortnite Battle Royale este un joc de actiune multiplayer de tip „battle royale”, creat de compania americana Epic Games. Acesta este disponibil pe mai multe platforme: iOS, Android, Windows, macOS, Nintendo Switch, PlayStation 4 si Xbox One.

In cadrul acestui joc, 100 de jucatori sunt adusi pe o insula, unde trebuie sa colecteze cat mai rapid diverse elemente, precum arme, unelte si alte resurse necesare pentru a se apara de adversari. La inceputul jocului, utilizatorii nu au in posesia lor niciun obiect. Ultimul jucator care reuseste sa ii elimine pe ceilalti si ramane in viata este cel care castiga jocul. Acesta este unul din motivele pentru care jocurile de tip „battle royale” sunt foarte interesante, intrucat nu conteaza cati adversari elimini in timpul jocului, ci doar daca supravietuiesti pana la final.

Fortnite Battle Royale a devenit extrem de popular intr-un timp foarte scurt si continua sa atraga constant fani noi, chiar si dupa doi ani de la lansarea sa. Pentru a se putea bucura si mai mult de acest joc captivant, unii utilizatori de telefoane mobile au inceput sa foloseasca huse gamepad, care, datorita bratelor laterale pliabile, ii ajuta sa se concentreze pe actiunea jocului, sporind astfel sansele unei victorii.

Clash Royale

Clash Royale este unul dintre cele mai populare jocuri online, care de-a lungul anilor a adunat zeci de milioane de fani la nivel global. Acesta este un joc de strategie care se poate juca pe telefonul mobil in timp real (atat pe Android, cat si pe iOS), creat de compania finlandeza Supercell, cunoscuta si pentru Clash of Clans. Producatorul a lansat pana in prezent cinci jocuri special create pentru dispozitivele mobile.

In joc exista anumite carti care pot fi folosite pentru a distruge castelele celorlalti jucatori sau pentru aparare. Daca nu ai incercat acest joc pana acum, trebuie sa stii ca fiecare jucator are un turn principal si doua turnuri secundare. Scopul tau in Clash Royale este sa distrugi turnurile adversarilor, aparand in acelasi timp propriile tale turnuri.

Clash Royale este un joc simplu, foarte placut si creeaza dependenta rapid. Totodata, acesta poate fi jucat oricand, la orice ora – nu este nevoie sa il accesezi zilnic sau la ore fixe.

Exista, din pacate, si jucatori care triseaza in timpul jocului – lucru care cu greu poate fi inteles. De aceea, este bine sa ai rabdare si sa incerci sa nu te enervezi in astfel de momente. In cazul in care stii deja ca nu poti ramane calm daca intampini o asemenea situatie, ar fi recomandat sa ai o husa tip armura pentru telefonul tau. Au existat cazuri cand jucatorii nu s-au putut controla in timpul unui joc si si-au aruncat telefonul mobil cat mai departe posibil. Cu siguranta nu vrei sa iti pierzi telefonul in urma unui impuls de moment, prin urmare asigura-te ca dispozitivul tau este protejat mereu de o husa solida.

Minecraft: Pocket Edition (Bedrock Edition)

Minecraft, unul dintre cele mai populare jocuri din lume, a reusit sa cucereasca utilizatori de toate varstele de-a lungul timpului. Acesta este un joc creativ de tip „sandbox”, care stimuleaza mintea jucatorilor si creeaza dependenta cu usurinta. Desi este foarte complex, ramane totodata usor de jucat. Jucatorii au posibilitatea de a-si folosi creativitatea pentru a construi cu ajutorul unor blocuri cubice o lume pe placul lor. Partea interesanta a jocului este ca acesta nu are nici niveluri si nici un scop final, ceea ce ofera jucatorilor libertatea de a actiona asa cum isi doresc in lumea virtuala din Minecraft.

Minecraft: Pocket Edition, versiunea jocului pentru telefoanele mobile, continua sa atraga fani noi in mod constant. Prima versiune (alfa) a jocului pentru Android si iOS a fost lansata in anul 2011, urmand ca in anul 2016 sa fie lansata si versiunea finala. Este bine de stiut ca in anul 2017, in urma lansarii versiunii Bedrock Edition, s-a renuntat la titlul „Minecraft: Pocket Edition” si toate versiunile de pe diferite platforme au fost redenumite Minecraft.

Clash of Clans

Clash of Clans este un joc de strategie produs de Supercell, compania finlandeza cunoscuta si pentru Clash Royale, care a reusit sa adune milioane de fani in intreaga lume. Desi a fost lansat cu ceva timp in urma – in anul 2012 pentru platforma iOS si in anul 2013 pentru Android, jocul a ramas captivant pentru fanii vechi si continua sa atraga altii noi chiar si in prezent.

Scopul jucatorului din Clash of Clans este sa administreze un sat mic, fiind seful acestuia. Asta inseamna ca el trebuie sa construiasca diverse cladiri si sa isi antreneze trupele, urmand ca intr-un final sa atace inamicul pentru a aduna mai multe resurse. Aceste resurse vor putea fi folosite ulterior pentru a construi noi structuri in sat sau pentru a aduce imbunatatiri celor existente. In timp, jucatorii isi pot imbunatati considerabil sistemul de aparare, iar acest lucru ii va ajuta in viitoarele batalii impotriva inamicilor.

Dupa ce vei incepe sa castigi din ce in ce mai multe batalii in acest joc, vei deveni cu siguranta dependent de el. Clash of Clans este un joc destul de simplu, insa modul in care este creat il face sa ramana in continuare in topul preferintelor multor jucatori.

Ultimele stiri

  Produsul a fost adăugat în coș