Telefoanele cu Android vor beneficia curând de senzori de amprentă integrați în ecran

Telefoanele cu Android care vor avea senzor de amprentă integrat în ecran vor deveni o realitate până la sfârșitul anului 2017.

 

 

Samsung Galaxy S8 ar fi putut beneficia de un senzor amprentă integrat în ecranul uriaș al telefonului, dar tehnologia nu a fost gata la timp pentru a putea deveni parte din design-ul smartphone-ului. Astfel, senzorul a fost amplasat în partea din spate, iscând o serie de controverse cu privire la așezarea sa, care nu este centrată și care te trimite, uneori, cu degetul pe camera foto.

Cei de la Synaptics, însă, tocmai au anunțat că o nouă familie de senzori de amprentă, FS4600, intră în linia de produse a companiei. Aceștia vor fi gata pentru producția în masă în al treilea trimestru al lui 2017.

 

 

Este important de notat că noii senzori de amprentă, din familia FS4600, pot avea diverse forme, cum ar fi pătrate, rotunde sau ovale, arată arstechnica.com. De asemenea, senzorul poate fi acoperit cu diverse materiale, între care amintim sticla, ceramica sau polimerii, ceea ce ar trebui să-i ajute pe producătorii de smartphone-uri care vor să creeze un telefon cu senzor integrat în ecran.

Noii senzori au sensibilitate și la presiune, dar pot recunoaște și gesturi de glisare. Sensibilitatea la presiune seamănă cu tehnologia ForceTocuh de la Apple, doar că este creată pentru un senzor de amprentă de această dată, și nu pentru display. Tehnologia de glisare seamănă cu ceea ce Huawei, dar și alții, au prezentat deja, dar Synaptics ar putea face adopția acestei funcții mai răspândită.

 

 

Senzorii de amprentă FS4600 pot funcționa și ca butoane soft, astfel că senzorul poate funcționa și ca buton de navigare, fără probleme. Cu toate că Synaptics nu a terminat la timp tehnologia pentru S8, putem spera să avem parte de un Note 8 care să vină cu un astfel de senzor de amprentă integrat în ecran.

[sursa]

Ultimele stiri

  Produsul a fost adăugat în coș