Situatii in care ajungi cu telefonul in service si cum poti sa le eviti

 

Situatii in care ajungi cu telefonul in service si cum poti sa le eviti


Ne sunt foarte utile, nu ne putem desparti de ele si le folosim zi de zi in diverse scopuri. Telefoanele mobile nu sunt insa ferite de accidente si inevitabil ajungem cu ele in service, pentru reparatii care se dovedesc destul de usturatoare uneori pentru buzunar.

Iata si cateva situatii in care ajungem cu smartphone-ul in service:

 

 

  • Inlocuirea totala sau partiala a carcasei

 

 

De regula, socurile mecanice sunt principalele vinovate in acest caz. Chiar daca producatorii cauta sa realizeze telefoanele din materiale cat mai rezistente, acestea pastreaza o sensibilitate la contactul cu suprafete dure. O carcasa poate fi usor sparta, fisurata sau deteriorata ca urmare a uzurii de zi cu zi, iar la un moment dat necesita inlocuire. Acest lucru poate fi insa intarziat sau chiar evitat complet.

 

  • Nevoia de inlocuire a display-ului

 

 

Acesta poate fi deteriorat in urma unei scapari a telefonului din mana, poate fi defect datorita unui contact cu lichide sau pur si simplu poate fi afectat de uzura aferenta utilizarii zilnice neglijente.

Oricine stie sau macar banuieste ca a inlocui un display la un telefon de ultima generatie nu este o operatiune tocmai ieftina, daca se doreste si calitate. Cauzele pentru care display-ul are nevoie de inlocuire sunt multiple: neatentie, lovituri, depozitare langa obiecte ascutite, contact cu apa sau alte lichide, etc. Acest risc, daca nu poate fi evitat, poate insa fi minimizat.

 

  • Inlocuirea touchscreen-ului

 

 

Ajungem cu o asemenea nevoie in cadrul unui service gsm atunci cand stricaciunea nu a afectat doar display-ul, respectiv sticla ecranului, ci si touchscreen-ul. Cauzele sunt aceleasi ca si la punctul anterior, dar oarecum agravate - operatiunea de inlocuire a touchscreen-ului poate fi de asemenea usturatoare pentru buget. Si totusi ... exista o solutie care poate preveni asta.

 

  • Inlocuirea diverselor componente

 

 

Socurile mecanice sau contactul cu apa pot face ca anumite piese si componente ale telefonului sa nu mai functioneze corespunzator. In afara de display sau touchscreen, poate fi vorba de microfon, casca, antena wifi, antena GPS, camera, buton on-off, buton home sau butoane de volum. Si inlocuirea acestora presupune o cheltuiala care poate fi insa evitata.

 

  • Accesorizare

 

 

Acesta este probabil cel mai fericit dintre cazurile in care ajungem cu un telefon la service-ul gsm. Desi pentru montarea unei huse nu este neaparat sa se ajunga cu telefonul intr-un service, cel putin pentru instalarea foliei ar trebui facut acest drum.

Orice utilizator responsabil de smartphone va cauta sa ii prelungeasca durata de viata, sa ii pastreze un aspect intact si sa il protejeze pe cat posibil de potentiale riscuri.

Cum preventia este mai buna decat tratamentul - dupa cum se spune - accesorizarea telefonului cu o husa de protectie corespunzatoare modelului si o folie pentru display asemenea este o solutie indicata si pe care o recomandam.

Dincolo de accesorizarea menita sa imbunatateasca functionalitatea sau pentru a personaliza smartphone-ul, cea care vizeaza protectia ocupa un loc foarte important pentru a evita sau minimiza frecventa situatiilor prezentate anterior.

 

Pentru o gama variata de solutii de protectie, dar si alte accesorii pentru modele diverse de smartphone-uri, va asteptam in cadrul magazinului online Stifler.ro.


Ultimele stiri

  Produsul a fost adăugat în coș