Recunoașterea facială de la Galaxy S8 ar putea fi ”degeaba”

 

 

Au existat multe dovezi legate de ineficiența algoritmilor de recunoaștere facială pe telefoane, iar acele minusuri există și pe Galaxy S8.

Nu au trecut încă două zile de la lansarea Galaxy S8 și deja au apărut dovezi legate de un minus important de securitate. Demonstrația o puteți vedea detaliată în clipul de câteva minute de mai sus. Acesta ilustrează modul aparent simplu prin care poate fi păcălit modulul de recunoaștere facială al aparatului.

În urmă cu câțiva ani, mai mulți producători de telefoane cu Android au introdus pe dispozitivele lor sisteme de recunoaștere facială. În condiții ideale, aceste artificii software îți permiteau să te autentifici pe dispozitiv poziționându-și figura în fața telefonului. Tot atunci, nu a durat mult până când mai mulți indivizi creativi și-au dat seama că este suficient să poziționezi o fotografie cu proprietarul telefonului în fața camerei frontale, iar dispozitivul se deblochează. În această cursă de șoarecele și pisica, unii producători s-au gândit să oblige utilizatorii să clipească pe parcursul procesului de recunoaștere facială, reducând la zero utilitatea unei fotografii.

Conform celor de la Marcianotech, o fotografie pare a fi suficientă pentru deblocarea unui Galaxy S8 ce are activată recunoașterea facială. Dovada în format video a acestei premise a fost deja preluată de mai multe publicații online, printre care și Redmond Pie. Din păcate, este destul de dificil de înțeles cum exact a funcționat respectivul truc și dacă fotografia folosită are sau nu ceva special. S-ar putea de exemplu să fi fost realizată de la o anumită distanță de subiect, iar unghiul în care a fost imortalizată să fie de asemenea relevant.

Rămâne să vedem dacă vor mai apărea câteva clipuri similare și după lansarea efectivă a aparatului în magazine. Nu de alta, dar software-ul de pe dispozitiv mai poate avea parte de îmbunătățiri până la finele lunii aprilie. În plus, Galaxy S8 mai include un senzor de amprentă și o soluție de scanare de iris, deci nu este ca și cum rămâneți în pană de opțiuni dacă dezactivați recunoașterea facială.

 

[sursa]

Ultimele stiri

  Produsul a fost adăugat în coș