Noul sistem de încărcare rapidă de la Meizu îți încarcă bateria telefonului în 20 de minute

 

Meizu vine pe piață cu un nou sistem de încărcare rapidă, prezentat la MWC 2017, care ar putea revoluționa smartphone-urile.

 

 

Revoluționarul sistem de încărcare rapidă al celor de la Meizu are capacitatea de a încărca o baterie de telefon de la 0 la 100% în doar 20 de minute. Pentru a reuși o asemenea performanță, Meizu se bazează pe un încărcător care operează la 11V/5A și care poate să livreze 55W de putere. De asemenea, încărcarea se face cu ajutorul unui nou cablu de date, care poate să livreze până la 160W.

Conform celor de la Meizu, citați de androidcentral.com, Super mCharge folosește o tehnologie cunoscută ca ”charge pumps”, care se bazează pe două grupuri de circuite de conversie care pot oferi fiecare jumătate din voltajul necesar.


 

 

Tehnica sporește eficiența de încărcare semnificativ, de la 9% la 98%. De asemenea, în cadrul testelor efectuate de Meizu, bateria încărcată folosind tehnologia Super mCharge nu s-a încălzit mai mult de 39 de grade Celsius, astfel că nu putem vorbi despre pericolul unor explozii.

Testele efectuate de către Meizu arată că o baterie de 3000mAh își poate păstra 80% din capacitatea originală de încărcare după 800 de cicluri ale bateriei, astfel că poate rezista mai bine de doi ani în parametri optimi.

Meizu nu a oferit detalii despre când va fi disponibilă noua soluție de încărcare rapide pentru telefoane. Aceasta nu este prima companie din China care vine pe piață cu o inovație importantă în domeniul tehnologiilor fast-charging.

 

Cei de la Oppo au avut un experiment asemănător anul trecut, tot în cadrul Mobile World Congress. Atunci, aceștia au prezentat Super VOOC, o tehnologie prin care bateria telefonului se poate încărca în doar 15 minute. Momentan, însă, nici această tehnologie nu a ajuns să fie integrată în vreun smartphone.

 

[sursa]

Ultimele stiri

  Produsul a fost adăugat în coș