iPhone 8 – Camera Duala 3D Integrata

 

iPhone 8 va avea o camera duala 3D cu senori cu laser, aceasta permitand inregistrarea adancimii obiectelor in poze, separat de noi functii pentru AR.

 

iPhone 8 va avea o camera duala 3D integrata de catre compania Apple pentru a oferi functii de realitate augmentata, dar si imbunatatiri pentru inregistrarea de poze si clipuri video. Pana acum ni s-a spus ca iPhone 8 va avea o camera 3D frontala pentru utilizatorii sai, insa iata ca acum se schimba ideea, iar aceasta camera 3D frontala ar urma sa ajunga in carcasa iPhone 8.

 

iPhone 8 va beneficia de pe urma iOS 11 ARKit incepand din toamna, iar asta inseamna ca o camera duala 3D cu functii de realitate augmentata ar fi extrem de interesanta. Camera duala 3D a celor de la Apple pentru iPhone 8 va avea inclusiv senzori cu infrarosu si laser pentru a percepe adancimea obiectelor inregistrate de catre noi, asta ajutand din plin pentru realitatea augmentata.

 

iPhone 8 cu aceasta noua camera duala 3D urmeaza sa ofere si o focalizare automata mult mai rapida si mai exacta pentru inregistrarea de poze. Apple ar fi ales sa cumpere un sistem laser produs de catre compania VSCEL pentru iPhone 8, diverse zvonuri aparute in ultimele saptamani sugerand exact acelasi lucru, desi atunci putina lume parea sa le dea crezare.

 

iPhone 8 – camera duala 3D integrata pentru realitate augmentata

 

iPhone 8 cu a sa noua camera duala 3D va folosi un sistem cu laser pentru a identifica adancimea obiectelor, unda laser trimisa din camera spre obiect si perceputa de camera permitand calcularea adancimii obiectelor. Practic, iPhone 8 va avea o camera special creata pentru functii de realitate augmentata, compania Apple anuntand inca de anul trecut ca investeste serios in aceasta tehnologie.

 

iPhone 8 urmeaza sa faca poze care par si mai reale decat cele facute cu actualele terminale, iar asta multumita noii camere duale 3D si a senzorilor cu laser. Este de asteptat ca iPhone 8 sa ofere partial aceasta functionalitate si pentru pozele normale, asa ca s-ar putea sa avem parte de o schimbare majora pentru experienta de a inregistra poze cu iPhone.

 

“VCSEL laser systems calculate the distance the light travels from the laser to the target and back to the sensor, and generate a Time of Flight (TOF) measurement. The system consists of a source (the VCSEL laser), a lens, detector (sensor), and a processor. The whole thing costs about $2 per phone, our source says.”

 

iPhone 8 va mai avea deasemenea incarcare wireless, care ar putea fi dezactivata la lansare, butoane 3D Touch care vibreaza, dar si impermeabilitate. Apple ar fi decis sa sigileze butoanele iPhone 8 in carcasa pentru a-i oferi impermeabilitate, iar asta ar fi impus integrarea unui sistem similar 3D Touch pentru ele, acestea vibrand in momentul in care ar fi apasate.

 

iPhone 8 se anunta a fi un smartphone cu schimbari majore, chiar si fata de terminalele mobile actuale vandute pe pietele globale, asa ca s-a rputea sa avem parte de surprize interesante in toamna.

 

 

[sursa]

Ultimele stiri

  Produsul a fost adăugat în coș