Inlocuirea ecranului iPhone NU anuleaza garantia


Apple nu mai anuleaza total garantia iPhone daca inlocuiesti ecranul la un service neautorizat, ea fiind partial pastrata.



 

Apple a anuntat o schimbare majora pentru iPhone in cursul zilei de ieri, cand si-a notificat angajatii ca terminalele iPhone cu ecrane inlocuite la terti nu au garantia anulata. Mai exact, daca un client decide sa inlocuiasca ecranul iPhone la un service GSM neautorizat de catre Apple, garantia terminalului nu va fi anulata, dar cea pentru ecran va fi. Ce inseamna asta ? Ei bine asta inseamna ca garantia ramane partial valabila pentru orice fel de alte componente in afara ecranului. In aceasta idee, daca ati inlocuit ecranul iPhone la un service GSM neautorizat, terminalul vostru va beneficia de garantia Apple pentru orice alte componente in afara acelui ecran inlocuit de catre o entitate terta. Desigur ca pentru a beneficia in continuare de aceasta garantie partiala este necesar ca acea reparatie neautorizata sa nu fi afectat alte componente ale iPhone-ului vostru. Vorbim aici despre eventuale stricaciuni ale componentelor interne, sau ale carcasei, iar daca acestea exista, garantia voastra va fi anulata complet de catre cei de la Apple.


 

Inlocuirea ecranului iPhone NU anuleaza garantia Aceasta este o schimbare imensa in politica Apple privind garantia pentru iPhone si probabil vom vedea reparatii mai ieftine facute la service-uri GSM neautorizate. Avand in vedere ca inlocuirea ecranului iPhone la un asemenea service nu duce la anularea totala a garantiei, daca este facuta corect, atunci putina lume va mai alege ecranele originale.

 

Apple nu a anuntat deocamdata oficial aceasta schimbare majora in politica sa de service, insa este posibil sa o faca in perioada urmatoare. Deocamdata s-a confirmat ca noua politica se aplica in SUA si Canada, insa cel mai probabil vorbim despre o schimbare facuta la nivel global, dar deocamdata va trebui sa asteptam informatii oficiale. Concluzionand, Apple nu mai anuleaza total garantia unui iPhone daca ii inlocuiti ecranul la un service neautorizat, ea fiind anulata doar pentru ecran, nu si pentru restul componentelor. Conditia esentiala ca acest lucru sa se intample este ca inlocuirea ecranului sa nu afecteze integritatea fizica a terminalului, sau alte componente interne, altfel garantia fiind anulata total.

UPDATE: Iata si documentul trimis de catre Apple magazinelor din tarile in care se aplica noua politica privind acordarea garantiei.


[sursa]

Ultimele stiri

  Produsul a fost adăugat în coș