Facebook lansează mesajele de întâmpinare sezoniere

Facebook lansează mesajele de întâmpinare sezoniere pe care le vom putea detecta și vizualiza în partea de sus a News Feed-ului și care ne vor anunța de intrarea într-un nou anotimp.

Drept dovadă, astăzi news feed-ul platformei devine ceva mai colorat. Echipa Goodwill, care se află în spatele creațiilor destinate zilelor specifice, precum Ziua Prieteniei, Ziua Femeii, și a altor mesaje de întâmpinare care apar în partea de sus a paginii, introduce noi animații pentru a ne anunța oficial că intrăm într-un nou anotimp, conform Tech Crunch.

Astfel, începând de astăzi, ați putea începe să vedeți mesaje animate cu păsări (care denotă prima zi a primăverii), asta dacă vă aflați în Emisfera Nordică. În schimb, cei care se află în Emisfera Sudică vor avea parte de animații cu frunze căzătoare. Aceste mesaje vor apărea doar pe smartphone-uri, atât pe iOS, cât și pe Android.

Animațiile sunt create de echipa de artiști a Facebook care se folosește de grafice vectoriale și de mișcare pentru a realiza aceste creații simpatice. Mesajele pe care le veți putea identifica în partea de sus a news feed-ului nu au nicio altă utilitate decât aceea de a anunța venirea primăverii și de a face pagina ceva mai colorată.

Scopul ceva mai amplu al echipei Goodwill este de a crea un mediu în care „oamenii se simt inspirați să-și exprime sentimentele și să se conecteze cu lucrurile care contează”, menționează compania. Ca dovadă, prin intermediul unui simplu click pe mesajele de întâmpinare, utilizatorii vor avea acces la o fereastră separată care le va permite să editeze postarea cu propriile mesaje și gânduri.

Deși pare o funcție minoră și nu foarte relevantă, ea este parte a unui plan ceva mai complex al Facebook de a-i motiva pe utilizatori să-și împărtășească părerile și gândurile cu prietenii din lista lor. Această implementare vine ca o urmare a constatării faptului că postările personale ale utilizatorilor au scăzut tot mai mult (acestea sunt cu 15% mai puține față de anul trecut), în timp ce aplicații, precum Snapchat și Instagram, devin tot mai populare în acest sens.

[sursa]

Ultimele stiri

  Produsul a fost adăugat în coș