Android este cel mai popular sistem de operare

Fie ca va vine sa credeti, sau nu, Android este cel mai popular sistem de operare de pe planeta, conform unor date oferite de catre cei de la Statcounter. Acestia sustin ca rata de utilizare a Android a ajuns la 37.93% in produsele conectate la internet in anumite zone, in timp ce in cazul Windows vorbim despre o rata de utilizare de 37.91%, cu 0.2% mai mica.

Fie ca va vine sa credeti, sau nu, Android este cel mai popular sistem de operare de pe planeta, conform unor date oferite de catre cei de la Statcounter. Acestia sustin ca rata de utilizare a Android a ajuns la 37.93% in produsele conectate la internet in anumite zone, in timp ce in cazul Windows vorbim despre o rata de utilizare de 37.91%, cu 0.2% mai mica. In martie a fost inregistrata diferenta dintre cele doua sisteme de operare, dupa ce in februarie Android s-a apropiat cel mai mult de Windows. Desi realizarea este importanta, ea vine totusi cu mentiuni, pentru ca exista calculatoare care nu sunt conectate la internet si ruleaza Windows, acelasi lucru fiind valabil pentru terminalele Android.

Windows ramane dominant in ceea ce priveste calculatoarele, acolo avnad o cota de piata de 84%, dar acest lucru era de asteptat de la companie. Totusi, in 2016 dispozitivele mobile au intrecut calculatoarle in ceea ce priveste navigarea pe internet, asa ca Windows nu mai este lider in segmentul dispozitivelor monitorizate de stat counter.

Dupa cum va spuneam la inceput, aceasta diferenta se regaseste doar in anumite zone geografice, astfel ca in Europa Windows ramane dominant cu 50%. In alte zone diferenta este mai mica, sau inexistenta, asa ca va fi interesant de vazut cum vor evolua lucrurile in anii urmatori, mai ales ca Android este intr-o continua ascensiune.

“This is a milestone in technology history and the end of an era. It marks the end of Microsoft’s leadership worldwide of the OS market which it has held since the 1980s.  It also represents a major breakthrough for Android which held just 2.4% of global internet usage share only five years ago.”

[sursa]

Ultimele stiri

  Produsul a fost adăugat în coș