8 greseli care pot scurta viata smartphone-ului

 

8 greseli care pot scurta viata smartphone-ului

Cazurile in care smartphone-urile se defecteaza cu mult mai repede fata de cum anticipezi sunt destul de frecvente, iar explicatia este aparent banala. Se intampla asta pentru ca deprinzi anumite obiceiuri ce ii afecteaza putin cate putin functionalitatea. Nu stii de ce telefonul se strica atat de rapid, cu toate ca ai investit o suma destul de mare in el?

Te invitam sa citesti randurile de mai jos pentru a descoperi care sunt cele 8 greseli pe care le faci inconstient si care au efecte negative asupra duratei de viata a dispozitivului mobil. Poate daca vei realiza care sunt deprinderile gresite ce conduc spre astfel de rezultate vei putea sa le eviti sau cel putin sa le amani. Stiai ca principala cauza a defectarii smartphone-urilor in general o constituie neglijenta?


8 greseli care afecteaza durata de viata a telefonului

Bineinteles ca la un moment dat orice telefon se strica, insa cat de mult functioneaza intr-o stare corespunzatoare depinde direct de modul in care il folosesti.

 

Tii mereu telefonul deschis

Ca sa asiguri o durata de viata suficienta telefonului, recomandam deconectarea acestuia macar pentru cateva ore pe saptamana. Vei spune ca iti este imposibil sa faci asta, mai ales daca depinzi intr-o foarte mare masura de el. Alege o perioada in care te relaxezi, respectiv cand stii ca nu ai nici un fel de urgente care o sa presupuna folosirea sa. Deconectându-te de la tehnologie, vei avea parte totodata si de o relaxare mai profunda.


Wi-Fi-ul si Bluetooth-ul sunt mereu activate (sau in cea mai mare parte a timpului)

Multi fac greseala de a suprasolicita inutil telefonul. Asta este ceea ce se intampla cand lasi mereu wi-hi-ul activat, respectiv bluetooth-ul.

Verifici des telefonul cand e frig afara

 

In general, dispozitivele mobile sunt concepute ca sa functioneze atunci cand temperaturile sunt foarte scazute – sub -10 grade, sau cand sunt prea mari – peste +30 grade Celsius. Asadar, e recomandat ca in astfel de conditii meteorologice sa eviti folosirea smartphone-ului.

 

Lasi telefonul la incarcat peste noapte

 

Cu siguranta ca iti este mai comod sa conectezi telefonul la priza pe timp de noapte, cand nu il folosesti. E destul de incomod sa stai langa priza pe timp de zi, fie pentru a pierde timpul pe diverse retele, fie pentru a face ceva productiv.

Cu toate ca este mai placut si satisfacator parca sa vezi afisat ca e 100% incarcat, insa stiai ca procentul de 98% este ideal pentru fiabilitatea dispozitivului?

 

Descarci complet bateria

 

Nu este necesara descarcarea completa a bateriei pentru a o putea incarca apoi. Nivelul de incarcare la care functioneaza optim spre exemplu bateriile de tip Li-ion este cel cuprins intre 50 si 85%. Iata de ce este de preferat sa incarcati telefonul in mod controlat si nu pentru o perioada indelungata asa cum se intampla peste noapte.

 

Folosesti alte incarcatoare decat cel original

 

In conditiile in care incarcatorul original al telefonului s-a stricat, orienteaza-te dupa un incarcator fie asemenea, fie despre care stii ca este calitativ. Desigur ca va fi mai atragator un model mai ieftin, dar in acest caz accentul trebuie sa fie pus pe calitate. Cu atat mai recomandat este sa ai in vedere asta cu cat vrei sa asiguri o durata de viata extinsa dispozitivului.

Nu cureti suficient de frecvent telefonul

 

Asta nu inseamna ca zi de zi va trebui sa cureti si dezinfectezi telefonul. Cu toate acestea, din cand in cand este bine sa cureti mufele si suprafetele acestuia, atat pentru a indeparta microbii, cat si pentru a impiedica depunerea impuritatilor responsabile de defectarea diverselor elemente componente ale dispozitivului.


Primesti notificari nefolositoare

Cand ai activate tot felul de notificari acestea nu fac decat sa ingreuneze functionalitatea telefonului. E de preferat deci sa le mentii active doar pe cele importante, respectiv care te ajuta sa te organizezi mai bine.

Desigur, mai este si partea in care neglijenta vizeaza cazaturile, zgarieturile, socurile si loviturile sau contactul cu diverse lichide si impuritati. In acest sens recomandam protectia smartphone-ului cu ajutorul unor huse, dar si printr-o folie de protectie corespunzatoare. Gasiti solutii pentru asta pe site-ul nostru stifler.ro.




Ultimele stiri

  Produsul a fost adăugat în coș