5 sfaturi cum alegem lampa led potrivita

Fie ca esti pasionata de fotografie si ai un studio profesional sau esti la inceput de drum in make up sau manichiura ori pur si simplu iti doresti sa ai selfie-urile perfecte care sa iti scoata in evidenta trasaturile, o lampa led nu trebuie sa lipseasca din portofoliul tau.

Astazi gasim o paleta variata de lampi led, unele pentru profesionisti altele mai ieftine pentru bugete mici dar perfecte pentru hobby.

Daca ti se pare complicat sa te hotarasti asupra unei lampi led, iti propunem cateva sfaturi pentru a face alegerea potrivita.

1. Lampa led profesionala sau lampa led hobby?

 

Cochetezi cu ideea de lampa led si iti doresti sa iesi bine in toate pozele dar nu vrei sa investesti bani multi atunci iti recomandam o lampa led de mici dimensiuni dar pe care sa o poti folosi oricand usor si distractiv. Cea mai potrivita ar fi o lampa circulara ce se ataseaza cu un sistem clips pe telefon, tableta sau chiar pe laptop si care iti permite sa obtii selfie-uri extraordinare, pline de lumina si stralucire. Poti folosi o astfel de lampa si ca lampa machiaj sau lampa pentru pensat datorita posibilitatii de o monta chiar si pe oglinda.

O lampa profesionala iti va fi utila ca lampa studio sau lampa led manichiura unde este necesara folosirea continua pentru 10-12 ore si unde calitatea si intensitatea luminii sunt importante. 

2. Numarul de leduri

Lampile led pot avea unul sau mai multe leduri. Exista modele care au pana la 480 de leduri asigurand o luminozitate uniforma, superioara ca intensitate si fara umbre. Lampa led cu un numar mare de led-uri este recomandata in special ca lampa studio, lampa led machiaj ori lampa manichiura. Este folosita in studiourile foto sau video de catre profesionisti precum si in saloanele de infrumusetare. Lampa circulara de telefon sau cea de birou este accesibila dar va avea mai putine leduri decat lampa studio.

3. Dimensiunea lampii si intensitatea luminii

Marimea lampii si intensitatea luminii sunt aspecte importante de care trebuie sa tii cont atunci cand alegi o lampa studio sau o lampa make up. In cazul lampilor de mici dimensiuni intensitatea este unica. Astfel ca trebuie sa ajustezi pozitia ei pentru a obtine rezultatul dorit. O lampa de mici dimensiuni poate fi potrivita pentru selfie-uri sau ca lampa pentru unghii si sprancene, pentru manichiura ori pensatul acasa. Ca lampa pentru studio sau lampa make up recomandam o lampa led de dimensiuni mai mari ce ofera calitate si functionalitate in orice situatie.

Lampile circulare mari ofera intensitati diferite ale luminii precum si nuante variate, adaptabile necesitatii utilizatorului. Astfel vei avea posibilitatea modificarii in trepte a luminii. In cazul saloanelor de infrumusetare sunt necesare leduri cu lumina alba, rece iar ca lampa studio sau lampa make up se poate opta pentru culori mai calde: warm white sau warm light.

4. Modul de prindere si pozitionare

Lampile led vin intr-o varietate de design-uri avand sisteme pe prindere, fixare si pozitionare mai simple sau mai complexe. Lampile circulare mici au o clema puternica ce asigura prinderea pe telefon sau pe oglinda ori un mini trepied pentru pozitionarea usoara pe birou, masa de lucru sau mini studio.

Lampile de mari dimensiuni, cum ar fi lampa make up, lampa studio sau lampa led manichiura, sunt prevazute cu trepied rezistent ce permite ajustarea individuala a fiecarui picior, adaptabile inclusiv pe suprafetele care nu sunt perfect plane. Picioarele trepiedului suporta inclusiv greutatea altor accesorii aplicabile si suporta rotatia lampii la 360° astfel incat lumina sa fie focalizata din unghiul potrivit.

5. Functii si accesorii suplimentare

Lampile led pot fi accesorizate astfel incat sa indeplineasca mai multe functii. Astfel vom enumera cateva accesorii care imbunatatesc performantele sau executa operatiuni aparent simple dar extrem de utile:

Conectarea la USB – este una dintre cele mai utile si apreciate functii. Lampa led are un consum foarte mic ce permite alimentarea si prin USB. Este suficient sa ai la indemana o baterie externa de mare capacitate ori un laptop incarcat pentru a alimenta si folosi lampa.

Telecomanda – este un accesoriu extrem de util ce ofera acces la: ajustarea intensitatii luminii, schimbarea culorii ledurilor, inchiderea sau pornirea luminii, anumite efecte luminoase in cazul modelelor profesionale. In oricare dintre situatii vei avea intregul control asupra lampii led intr-un singur dispozitiv compact si usor de folosit.

Suport telefon sau DSLR – un accesoriu apreciat ce permite montarea unui telefon/DSLR pentru fotografiere si filmare. Pur si simplu asezi telefonul in suport, pornesti lampa si declansezi fotografia. Daca esti vlogger sau ai nevoie sa te inregistrezi in timp ce lucrezi sau vorbesti, acum este posibil cu acest accesoriu.

Geanta depozitare – unele modele ofera si o geanta de depozitare in care poti aseza fiecare componenta pentru un plus de ergonomie si pentru transport usor. Vei putea astfel sa transporti lampa in orice locatie este nevoie sau sa o depozitezi cand nu o folosesti.

 

In final vom vorbi si despre pretul lampilor led. Desi aparent scumpe, pretul pentru un astfel de produs este accesibil. Daca nu doresti sau nu iti permiti sa investesti mii de lei intr-o lampa led sau pur si simplu nu iti trebuie o lampa atat de scumpa, exista posibilitatea de a-ti achizitiona o lampa led ieftina dar cu functii suficiente intr-un buget de 59 - 699 lei, chiar AICI.

>>Tie care lampa led ti se potriveste cel mai bine?<<

 

Ultimele stiri

  Produsul a fost adăugat în coș