5 moduri de a te proteja contra radiatiilor mobile




5 moduri de a te proteja contra radiatiilor mobile


Nu este nicio noutate in faptul ca telefoanele mobile emit radiatii care in timp pot cauza probleme de sanatate. In fapt sunt tot mai constienti de aceste aspecte utilizatorii de smartphone-uri. Luarea unor masuri pentru a preveni astfel de evenimente viitoare nedorite este si recomandarea noastra. Sanatatea ar trebuie sa fie intotdeauna pusa pe primul loc. Cu toate acestea, dispozitivele mobile au devenit parte din viata noastra – le utilizam zi de zi si ne ajuta sa ne tinem un program mai organizat, eficientizandu-ne in acest fel si timpul.

Spre exemplu, potrivit cercetatorilor parte a Organizatiei Mobile a Sanatatii – OMS, reprezinta un posibil risc cancerigen radiatiile care provin de la dispozitivele inteligente de care multi dintre noi suntem dependenti. Creierul este organul cel mai mult afectat, aceasta putand dezvolta afectiuni dintre cele mai temute.

Din fericire aceasta veste de impact vine insotita si de cateva noutati pozitive. Fiecare in parte are posibilitatea, in functie de vointa, sa limiteze considerabil nivelul de expunere la radiatiile cu efect negativ asupra corpului uman.

Nu este o optiune renuntarea totala la mijlocul de comunicare ce face parte din viata noastra. Din acest motiv, iti prezentam mai jos 5 moduri prin care poti si tu sa reduci din expunerea la acest factor nociv.


Invata sa folosesti alterantiv casti

Daca stii ca te folosesti des de acest mijloc de a comunica, respectiv de a initia sau primi apeluri, ar trebui sa iei in calcul varianta utilizarii castilor. Desigur ca nu este recomandata nici utilizarea strict a acestora pentru ca in timp la randul lor provoaca daune. Alterneaza intre aceste doua modalitati de a desfasura apeluri, in consecinta reducand considerabil nivelul de radiatii la care te expui.

Poti avea in vedere o alternativa mai practica si moderna a castilor clasice – un set de casti Bluetooth. Gasesti in acest sens si in cadrul magazinului nostru online optiuni calitative, la preturi echitabile. Nu elimina complet radiatiile, insa cu siguranta absoarbe o buna parte a acestora.


Redu din apeluri scriind si mesaje

Chiar daca acestea presupun mai mult timp din partea ta, este o optiune pe care o poti avea in vedere atunci cand iti permiti. Potrivit unei cercetari, adolescentii trimit mai multe mesaje decat primesc sau efectueaza apeluri, iar asta reduce din expunerea la radiatii.


Tine telefonul in geanta sau pe birou mai mult decat in buzunar

Ingrijorarile medicilor vizeaza nu numai riscul de a dezvolta cancer la creier cand vine vorba despre utilizarea constanta sau excesiva a telefonului. Aceasta se pare ca indica si o scadere a fertilitatii in randul reprezentantilor masculini, respectiv in a celor care poarta smartphone-ul in buzunarul de la pantaloni.

Atunci cand esti la munca poti tine telefonul pe birou. Partea feminina spre exemplu il poate purta mai mult in haina sau in geanta de asemenea.


Ai in vedere o husa de protectie care amelioreaza din intensitatea radiatiilor

Sectorul accesoriilor de protectie a dispozitivelor mobile s-a dezvoltat intr-atat incat cei interesati pot avea in vedere o husa special confectionata pentru a asigura protectie impotriva radiatiilor. In general acestea sunt huse universale, confectionate din piele naturala.


Revino la clasicul ceas desteptator

Poti avea in vedere achizitia unui ceas desteptator, pentru a nu mai tine telefonul pe noptiera de langa pat. Majoritatea folosim telefonul pe post de alarma dimineata, dar nu ne gandim la efectele pe care radiatiile cele emite le poate avea asupra sanatatii. Este calea cea mai sigura de a supune creierul unui flux de radiatii constant, pe perioada somnului.

Ai in vedere aceste aspecte daca doresti sa reduci din radiatiile emise de dispozitivul mobil, implicit din efectele negative ale acestora asupra organismului. In conditiile in care te intereseaza achizitia unor casti Bluetooth, te asteptam in magazinul nostru cu solutii pe masura nevoilor.


Ultimele stiri

  Produsul a fost adăugat în coș