10 sfaturi pentru a economisi durata de viata a bateriei de iPhone

Având în vedere că există peste 1.5 milioane de aplicații ce sunt valabile în Apple’s App Store, iPhone-urile noastre sunt capabile să execute aproape orice ne putem imagina. Fie că îți petreci timpul folosind dispozitivul pentru a răspunde email-urilor, fie joci ultimul Pokemon GO, există un singur rezultat comun obținut în urma acestei utilizări sporite – bateria descărcată. În acest articol vom scoate în evidență cele 10 sfaturi ce îți vor fi de folos în scopul economisirii bateriei iPhone-ului.

  1.            Oprește funcția WiFi/Bluetooth.  Baterie iPhone-ului tău scade semnificativ atunci când telefonul va căuta în mod constant semnale de tip WiFi/Bluetooth.
  2.            Redu luminozitatea. Intră în meniul de setări, selectează opțiunea de Luminozitate ca apoi  sa o diminuezi. Cu toate că nu este întotdeauna o soluție foarte practică, te va ajuta să prelungești durata de funcționare a bateriei.
  3.            Descarcă muzica în loc să o asculți direct din spațiul online – Aplicațiile precum Spotify și App Music îți vor permite să asculți muzică direct de pe platformele lor online. Acest lucru poate părea foarte convenabil, dar această activitate îți va descărca bateria extrem de rapid. Poți evita să se întâmple acest lucru dacă îți descarci muzica ca apoi să o asculți direct de pe iPhone.
  4.            Actualizează-ți Software-ul. Inginerii de la Apple implementează în mod regulat diverse schimbări în soft-ul iPhone-ului, actualizările fiind esențiale. De exemplu, dacă iPhone-ul tău operează în baza iOS 7, atunci va trebui să verifici dacă mai există și alte actualizări pe care încă nu le ai. Intră în meniul de setări, deoarece acolo vei găsi opțiunea Software Update (situată chiar sub opțiunea General”). Actualizează-ți software-ul și economisește durata de funcționalitate a bateriei.
  5.            Oprește funcțiile de date celulare 4G/LTE. Aceste conexiuni rapide folosesc mai multă energie decât cele de tip 3G. În cazul în care ești conectat în mod constant la Wi-Fi sau dacă nu ai nevoie de o mărire de viteză, ai putea să oprești funcțiile respective. Intră în meniul de setări – acolo vei descoperi opțiunea de a opri aceste funcții de date mobile.
  6.            Oprește funcțiile de localizare a unor aplicații. Serviciile de localizare sunt printre cele mai grozave funcții ce îți îmbunătățesc experiența față de unele aplicații. Totuși, aceste servicii nu trebuiesc întrerupte din toate aplicațiile. De exemplu, aplicația de vreme este implicit setată pentru a-ți localiza poziția cu scopul de a te informa cu privire la starea meteorologică  a locului în care te afli. Dacă nu călătorești în mod consant, localizarea acestei aplicații devine inutilă, descărcându-i drastic bateria telefonului tău.
  7.            Utilizează modul de baterie scăzută (Low Power). Această funcție a fost implementată pe iOS 9 și a fost dovedită ca fiind foarte folositoare în ceeea ce privește economisirea duratei de funcționalitate a bateriei. Dispozitivul tău o va activa automat de îndată ce nivelul bateriei va ajunge la 20%, dar o poți activa oricând dorești din meniul Settings > Battery.
  8.            Oprește notificările de care nu ai nevoie. Există multe aplicații pentru iPhone ce îți vor afișa notificări de fiecare dată când vor fi lansate anumite actualizări. Aceste notificări au tendința de a-ți scădea drastic nivelul bateriei. Le poți opri din meniul de setări, accesând opțiunea Notifications, ca apoi să debifezi toate aplicațiile pe care le consideri a fi nefolositoare.
  9.            Redu timpul de auto-blocare. Telefonul tău va intra în “adormire” mai rapid din moment ce vei reduce timpul de auto-blocare. În cazul în care vei reduce 30 de secunde din acel timp, cu siguranță vei reuși să economisești considerabil durata de viață a bateriei dispozitivului tău.
  10.       Închide toate aplicațiile după ce nu le mai utilizezi. Există anumite aplicații, în special jocuri, care au tendința de a nu se închide, decât dacă apeși butonul Home pentru a le elimina din fundal.

 

În cele din urmă, pentru a avea parte de o durată mai lungă de funcționalitate a bateriei iPhone-ului tău, aruncă o privire asupra husei Baterie externa 2!

Ultimele stiri

  Produsul a fost adăugat în coș